Rólunk image
Kertünk Vas megye déli részén, Csehi településen helyezkedik el. Gazdaságunkat 2020. év végén indítottuk el megfelelő szakmai képesítéssel, miután felhagytunk az addigi vállalkozásunkkal. Szeretnénk hasznos tagjai lenni a társadalomnak úgy, hogy helyi, egészséges, vegyszermentes zöldséget termesztünk, összhangban a természettel, a talaj éltetést szolgálva. A gazdálkodás számunkra nemcsak munka, hanem életforma is. Jelenleg kb. 4500 négyzetméteren folyik a gazdálkodás, amelyet folyamatosan növelünk, és további fóliasátrakkal bővítünk. 40-50 féle zöldséget/gyümölcsöt termesztünk.
A zöldségek termesztéséhez nem használunk kemikáliát. A biológiai növényvédelem számos hatékony eszközt biztosít számunkra, amelyeket a legjobb tudásunk szerint és lehetőségeinkhez mérten használni is fogunk. Kertünkre úgy tekintünk, mint egy élőhelyre, arra törekszünk, hogy minden élőlény számára vonzó életteret biztosítsunk.
A közösségi mezőgazdálkodás a gazdák és fogyasztóik közvetlen kapcsolatán, hosszú távú elköteleződésén és partnerségén alapuló gazdálkodási forma. A gyakorlatban a közösségi mezőgazdaság egy gazdából vagy gazdacsoportból és egy vásárlói körből áll, akik kölcsönösen elkötelezik magukat az együttműködés mellett. Ezt gyakran írásban is rögzítik. Ezért cserébe a fogyasztók vállalják, hogy a gazdaság termékeit egész szezonban vagy évben átveszik és cserébe előre meghatározott összegű hozzájárulással biztosítják a gazdaság működését. A gazdálkodó pedig ebben az időszakban a legjobb tudása szerint termel a közösségnek. Magyarországon eddig leginkább olyan közösségek fordulnak elő, amelyeket egy gazda fog össze, azonban alkalmanként más ismerős gazda termékeivel színesíti a kínálatot.” A Közösségi mezőgazdaságról, a hazai rendszerekről számos információ érhető el a Tudatos Vásárlók Egyesületének oldalán.
https://tudatosvasarlo.hu/tema/kozossegi-mezogazdalkodas/
Támogatási összegek 2023-ban: Vásároljon tudatosan, éljen egészségesen. A közösségi mezőgazdaságban a partner (család amely a vásárló lesz) támogat egy gazdát egy előre megbeszélt összeggel, akitől cserébe 36 db dobozt kap a szezon során, hetente, áprilistól Decemberig. A kis doboz 3 fős családra van optimalizálva (2 felnőtt, 1 gyermek). (223.200Ft/szezon) A nagy doboz 5 fős családra van tervezve (2 felnőtt és max. gyermek) (295.200Ft/szezon) Szezonálisan-hetente 6-8 fajta zöldség/gyümölcs válogatás kerül bele, az éppen termő dolgokból. Támogatás fizethető a szezonra egy, két vagy három részletben. Díjfizetés arányában 1-2- extra ajándék doboz jár a szezonra.

A mezőgazdaság sok szempontból kiszámíthatatlan, de mindent megteszünk azért, hogy megfelelő, változatos, izgalmas zöldségeket kapjatok egész évben. A teljesség igénye nélkül a következő zöldségeket tervezzük termeszteni a 2023-as szezonban: ÁPRILIS - JÚNIUS KÖZEPE újhagyma, hónapos retek, spenót, rukkola, mizuna, saláta, zöldborsó, burgonya, eper, mángold, karalábé, tojás JÚNIUS KÖZEPE - SZEPTEMBER KÖZEPE burgonya, paradicsom, paprika, padlizsán, uborka, karalábé, fejes káposzta, kelkáposzta, vajbab, cukkini, patiszon, főzőtök, mángold, saláta/kinai kel, cékla, sárgarépa, saláta, tojás, kajszi, málna, szeder, alma, pak choi(bordás kel), okra SZEPTEMBER KÖZEPE - DECEMBER KÖZEPE burgonya, hagymafélék, batáta, kelkáposzta, fejes káposzta, sütőtök, sárgarépa, cékla, petrezselyem, saláta, mángold, karalábé, rukkola, spenót, kinai kel, póréhagyma, lilakáposzta, kelbimbó, tojás, alma, szőlő, őszibarack, körte, pack choi, mizuna, és egyéb saját készítésű finomságok amik ajándékok!